Ook Veerkrachtige successen op het NK in de A en B klasse – NK dag 2

Op dag 2 van fantastic gymnastics was het de beurt aan de springers van de A- en B-klasse. Beide springers die in deze categorieën uitkomen, hadden zich hiervoor geplaatst.

De dag begon met het synchroon springen. Als eerste kwamen Guido en Thomas (uit Oss) in de B-klasse in actie. Na een teleurstellend verlopen verplichte oefening en een keuze oefening die bij de derde sprong werd afgekeurd, kwalificeerden zij zich als 2e voor de finale. Roel en Joey (uit Heerenveen) waren vervolgens voor hun kwalificatierondes in de A- klasse aan de beurt. Bij hen verliep de verplichte oefening perfect, maar doordat bij de keuze oefening de synchroniteit verloren ging; behaalden zij helaas geen finaleplaats. Nadat in beide klassen de kwalificatierondes waren afgerond kwamen de finales aan de beurt. In deze ronde presteerden Guido en zijn partner naar behoren, ze behaalden een 9.3 voor synchroniteit, wat hen de gouden medaille bezorgde.

Na het synchroon springen volgde de individuele wedstrijd. Dit beloofde pas echt een spannende strijd te worden. Wederom was het Guido die het spits moest afbijten.   In de voorwedstrijd toonde hij twee nette oefeningen. Waarmee hij zich als 4e plaatste voor de finale ronde. Daarna was het de beurt aan Roel voor zijn voorwedstrijd. Ook zijn eerste twee oefeningen verliepen naar behoren, waarmee hij zich als 3e plaatste voor de finale ronde.

In de finale moest Guido als eerste van zijn categorie aantreden.  Hij liet zich van zijn beste kant zien en sprong op tophoogte een redelijke oefening. Helaas liet de techniek even verstek gaan waardoor de TOF-score, time of flight=vliegtijd (zeg maar hoogte), niet goed verwerkt kon worden. Hierdoor verscheen er in eerste instantie een te lage score op het scorebord. Toen uiteindelijk de volledige uitslag op het bord verscheen bleek dat Guido een mooie bronzen medaille mee naar huis kon nemen.

Tot slot was het de beurt aan Roel om zijn finale oefening te springen. Hij haalde alles uit de kast en voegde ruim een halve punt toe aan de moeilijkheidswaarde van zijn oefening en sprong nu 10.7. Dat zijn 7 dubbele salto’s, vaak met schroeven er in. Het was een goed uitgevoerde oefening. Daarna werd het spannend; zou het genoeg zijn of bleef hij op de derde plaats. De volgende springer deed een nog moeilijke oefening, maar hij kwam hoogte tekort en sprong erg slordig. De laatste springer sprong ook een mooie stabiele oefening, maar met een lagere moeilijkheidsgraad. Nadat de cijfers opgeteld waren, sprong Roel een gat in de lucht: hij is wederom KAMPIOEN. Was het vorig jaar nog bij de C jeugd/junioren nu staat hij gewoon op het allerhoogste podium, in de A-klasse bij de junioren.

We kunnen tevreden terugkijken op een succesvol NK weekeinde.

Met de bronzen medailles van Emma en Lola in de E-klasse synchroon, Tomer in de C-klasse individueel en Guido in de B-klasse individueel .

En onze kampioenen Guido en Thomas in de B-klasse synchroon en Roel in de A-klasse individueel.

 

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.