Talenten nu al succesvol op NK in Ahoy – NK dag 1

September 2012 zijn we gestart met een talentenselectie. Met als doel om deze 8 meiden op te leiden tot echte wedstrijdspringers. Naast de 7 leden van de wedstrijdselectie hebben zij allemaal deelgenomen aan de plaatsingswedstrijden die dit voorjaar plaatsvonden.

Hier werden al zeer goede oefeningen getoond en dito resultaten geboekt. Hiermee plaatsten het synchroonpaar Emma en Lola en 3 individuele talenten, Lashawne en weer Emma en Lola, zich voor het NK. Van de wedstrijdselectie wisten het synchroonpaar Quinta en Emma  en 4 individuele springers, Anelicia, Tomer, Guido en Roel tot het NK door te dringen.

Het NK, gehouden tijdens het Fantastic gymnastics weekend in Ahoy, wat een groots opgezet evenement. Dit maakte op onze deelnemers een enorme indruk. De zenuwen waren dan ook van de gezichten af te lezen.

De C, D, en E klasse begonnen zaterdagochtend met het synchroon springen. In de E-klasse behaalde het talentenpaar Emma en Lola, die pas sinds januari jl. samen springen, de derde plaats. Het geroutineerde paar Quinta en Emma sprong in de C-klasse en legde beslag op een mooie 6e plaats.

Daarna was het de beurt aan de individuele deelnemers in deze klassen. In een spannende strijd wisten 3 van onze 4 springers door te dringen tot de finale. Waarin de beste 8 springers van Nederland de strijd om de medailles aan gaan. Als eerste was het de beurt aan Lola, zij toonde een nette oefening waarmee ze op de 8e plaats eindigde. Vervolgens was het de beurt aan Anelicia die op de 6e plek eindigde. Emma liet daarna een prima oefening zien die haar tot een 6e plek bracht. Tot slot wist Tomer zijn zenuwen goed in bedwang te houden en sprong een perfecte oefening, waarmee hij de bronzen medaille veroverde. Lashawne die niet tot de laatste 8 wist door te dringen eindigde op een zeer verdienstelijke 14e plek.

 

Dames en heer, wij zijn trots op jullie.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.