Verslag NK trampolinespringen op 25 en 26 juni 2016

Zaterdag 25 en zondag 26 juni was het Nederlands kampioenschap trampolinespringen in Ahoy in Rotterdam.

In de ochtend was het synchroonspringen, er deden van Veerkracht 3 paren mee.
Cera en Danique werden 9e in de D junior gemengd, dat was dus net geen finale plaats, want de beste 8 mochten een tweede keuze oefening springen.
Marian en Faye sprongen in de D jeugd meisjes en gingen als 4e de finale in, helaas eindigden ze daar op de 8e plaats.
Matthew en Roan sprongen bij de D pupil jongens en gingen als 6e de finale in, ze wisten zich te verbeteren tot een 4 plaats, jammer jongens, net geen medaille.

In de middag werden de individuele wedstrijden gesprongen.
Roan eindigde, in de D pupil jongens, op de 6e plaats met een finale oefening van 23.70.
Enrico, sprong bij de D jeugd jongens en eindigde daar op de 4e plaats met een 23.50 punten.
Quinta, sprong bij de B senior Dames, ze haalde de finale, maar die oefening kon ze niet uitspringen, ze eindigde op de 6e plaats met 28.275.
Als laatste op zaterdag waren de B junior/senior heren aan de beurt, daar moest Guido zijn titel verdedigen, hij ging als 1e de finale in en sprong een goede tweede keuze oefening. Hoewel hij aan het einde te veel naar achteren op de trampoline stond en daarom een Randolf deed, dat is een 2 ½ schroefsalto voorover in plaats van de dubbele salto achterover gehoekt. Guido werd weer kampioen van Nederland in de categorie B junior/senior heren.

Op zondag begonnen ze met het Individueel springen bij de categorieën die nog topsporters kunnen worden.

Maura deed mee in de B pupil/jeugd meisjes en haalde daar in de finale een 3e plaats met 41.245 punten, haar eerste NK en gelijk een medaille.
In de middag werd er synchroon gesprongen en sprongen Maura en Dian (van Omnia), in de B pupil/jeugd meisjes, samen naar een 2e plaats met 36.90 punten.

Alle deelnemers kregen van Veerkracht een glas met recept en ingrediënten om zelf thuis koekjes te bakken.
Het was een geslaagd NK, nu genieten van de vakantie en volgend jaar hard trainen om ook het NK te halen of je resultaat daar te verbeteren.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.