NK voor teams

Het afgelopen najaar zijn er twee wedstrijden geweest waar naast een individuele ranking ook een team klassement werd opgemaakt. Via dit team klassement plaatsten de best teams zich voor het Nationaal kampioenschap voor teams.

Omdat we bij Veerkracht dit najaar slechts drie springers in de wedstrijden hadden die ook nog eens in verschillende niveau divisies uitkwamen, konden we geen eigen team samenstellen. Onze springers hebben bij verschillende verenigingen die een “mannetje” te kort kwamen een plekje in een team gevonden. Het team van Femke had zich had zich geplaatst voor deze Nederlandse kampioenschappen. Dus togen we 10 december naar Alkmaar, waar deze wedstrijd plaats vond.

In de voorwedstrijd zette Femke net als haar teamgenoten twee geode oefeningen neer. Hiermee wist het team als vijfde van de divisie door wisten te dringen tot de finale. Waarin drie van de vier springers nogmaals hun beste kunsten mogen vertonen. De trainersstaf had beslist dat dit de springers waren die in de voorwedstrijd de meeste punten vergaard hadden. Ondanks haar goede oefeningen zou Femke hierdoor af vallen. Bij de warming up voor de finale bleek dat, door een misverstand over de kleding, een van de geselecteerde springers gediskwalificeerd zou worden. Femke had wel het juiste turnpakje geleend en mocht daardoor alsnog in de finale uitkomen. Hoewel zij met haar laatste sprong niet helemaal goed uitkwam zette ze met deze oefening haar hoogste score van de dag neer.

Het team is op een mooie 5e plaats geëindigd.
20221210_165319

 

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.