12 februari diploma springen en onderlinge wedstrijd

Tweemaal per jaar (rond de kersvakantie en vlak voor de zomervakantie) organiseren we bij Veerkracht voor al onze leden diploma springen. Een evenement waarbij de springers aan alle belangstellenden kunnen laten zien wat ze geleerd hebben en een diploma kunnen halen. 12 februari is het zover.  Hieronder alle informatie en uitleg.

Diploma springen
Bij Veerkracht kan je een diploma halen! Je springt hierbij je een oefening op je eigen niveau en toont een zogenaamd technisch element. Een oefening is een reeks van 10 sprongen, die achter elkaar in de juiste volgorde (uit het hoofd geleerd) zo mooi mogelijk uitgevoerd moet worden. Een technisch element is een losse sprong die de voorbereiding vormt voor het volgende diploma. Een deskundige jury zal beoordelen of jij het diploma behaald hebt. Dit laten zij direct zien door een rode of groene kaart te tonen. Alle ouders/verzorgers en ander belangstellenden zijn van harte welkom. Per editie kun je maximaal twee diploma’s halen.

Onderlinge wedstrijd
Deze editie van het diploma springen geldt tegelijkertijd ook als onderlinge wedstrijd. De springers worden op leeftijd in categorieën verdeeld. Er wordt gesprongen in de categorieën: Jong Talent (springers onder de 12, die alleen diploma A of B springen), Pupillen (jongens en meisjes onder de 12 jaar), Jeugd (jongens en meisjes van 12-14 jaar) Junioren (jongens en meisjes van 15-17 jaar) en Senioren (dames en heren vanaf 18 jaar).
Iedereen springt twee oefeningen. In de eerste ronde spring je je diploma of verplichte oefening.
In de tweede ronde spring je je keuze oefening, een tweede diploma of nogmaals je diploma oefening.
De jury geeft cijfers voor netheid, horizontale verplaatsing en moeilijkheid. Diegene die in zijn categorie de meeste punten van de jury heeft gekregen wint. Aan het einde zullen alle diploma’s en prijzen uitgereikt worden.

Wanneer? Zondagmiddag 12 februari 2023  13.00 – 16.00 uur

Waar? In de gymzaal van IKC Noordrijk, Breaburnstraat 1 in Amsterdam Noord (Parkeer de auto aan de Boomgaardlaan 100, bij de Plus winkel. Ingang via het schoolplein aan de Kaneelappelstraat, rechts van de hoofdingang zit tussen de groene panelen een (smalle) deur, daar is ook een bel die we in de gymzaal horen.

Tijdschema
12.45    Opbouwen
13.00    Warming up/ Inspringen/Juryvergadering
13.45    Aanvang wedstrijd
15.45    Diploma- en prijsuitreiking
16.00    Opruimen/Einde

Wat moet ik aan?
Meisjes: turnpakje, met eventueel een nauwsluitend kort broekje. Witte enkelhoge sokken.
Jongens: (turn)hemd of strak T-shirt met korte mouwen, lange turnbroek of korte sportbroek en witte sokken of sokken in de kleur van de lange turnbroek.
Als je zelf geen pakje hebt kun je er 1 lenen van de club (geef dat door aan je trainer).

Tijdens de diploma- en prijsuitreiking zullen er podiumfoto’s gemaakt worden. Deze foto’s willen we ook publiceren op de website en facebook van Veerkracht. Indien u hier bezwaar tegen heeft kun je dit voor het evenement (o.v.v. de naam van de springer) aan ons doorgeven (de betreffende springer zal dan gevraagd worden om voor het maken van de foto’s van het podium af te stappen)

Mochten er nog vragen zijn:
Linda:             secretariaat@tvveerkracht.nl
Farieda:          faieda@tvveerkracht.nl

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.