1e plaatsingswedstrijd individueel en synchroon

Na maanden van nieuwe oefeningen leren en netheid verbeteren mochten vorige week zaterdag de wedstrijdspringers hun krachten weer meten. In sportcentrum Sloten vond de eerste plaatsingswedstrijd voor de NK individueel en synchroon plaats.

’s ochtends vroeg in het eerste blok mochten onze sprngers al aantreden voor hun individuele wedstrijd. Diem beet het sprits af en zette twee goede oefeningen neer. Vervolgens was het de beurt aan Femke. Ziuj had haar dag niet helemaal. Bij haar verplichte oefening maakte ze een foutje en ook haar keuze oefening had ze zich anders voorgesteld. Hiermee was direct al duidelijk dat ze de finale niet zou halen. Last but not least was Willemijn aan de beurt. Die ondanks wat kleine pijntjes twee keurige oefeningen liet zien. Voor Diem en Willemijn begon nu het lange afwachten of ze nog een keer in de finale (voor de dagmedailles) mochten strijden.

eerst mocht Diem nog met zijn Alkmaarse partner inspringen voor de synchroon wedstrijd, die in het tweede wedstrijdblok afgewerkt zou worden. Toen kwam het verlossende bericht dat zowel Diem als Willemijn nog een keer mochten aantreden voor de finale. Direct na deze finale oefeningen  bleek bij de prijsuitreiking dat ze dit beiden supergoed gedaan hadden en de gouden medaille van hun categorie mee naar huis mochten nemen.

Hierna was het tijd voor de synchroonwedstrijd van Diem. Samen met zijn Alkmaarse partner Wout zette hij twee redelijke oefeningen neer. Hetgeen ze, mede door fouten van de concurrentie, de eerste plaats in de tussenstand opleverde. Een plek die ze in de finale niet meer uit handen gaven.

Met 3x goud en wat leerpunten om onszelf verder te verbeteren, kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd begin van deze competitie.
20230218_120155

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.