2e plaatsingswedstrijd individueel en synchroon

Het is alweer een tijdje geleden dat we een wedstrijd hebben gehad. Voor plaatsing voor NK, welke eind juni plaatsvinden, moeten er nog twee wedstrijden plaatsvinden. Hoog tijd dus voor een nieuwe wedstrijd

Helaas heeft een van de wedstrijdspringers na de vorige wedstrijd besloten m ons te verlaten en een andere sport te gaan doen. Dus togen we met twee deelnemers vorige week zaterdag naar Alkmaar om ons beste kunnen te laten zien in een poging een plaats op het NK veilig te stellen.

Dat laatste is Diem gelukt. Hij liet drie mooie oefeningen zien en werd 1e in zijn categorie. Hiermee is hij in de strijd om kwalificatie voor de NK niet meer in te halen.

Femke had het in haar categorie een stuk zwaarder. Haar eerste twee oefeningen gingen heel netje. Echter bij haar laatste oefening vloog ze over de hele trampoline heen en weer. Hierdoor moest ze genoegen nemen met een laatste plaats in haar categorie. Van de drie plaatsingswedstrijden tellen de beste twee resultaten voor plaatsing. Hierdoor is Femke nog niet kansloos, maar zal plaatsing wel heel moeilijk worden.

Bij het onderdeel synchroon springen leken Diem en zijn Alkmaarse partner Wout met drie heel gelijke oefeningen af te stevenen op een gouden medaille en daarmee NK plaatsing af te dwingen. Echter op het laatste moment besliste de jury anders. Zij vonden de houdingen van de barani’s bij de keuze oefeningen niet gelijk genoeg en trokken hiervoor een flinke hoeveelheid punten af. Waardoor het duo van een eerste naar een derde plaats duikelde. Ook hier is nog niets verloren. Met een goed resultaat op 13 mei kunnen zij alsnog plaatsing voor de NK veilig stellen.
20230415_133114 20230415_133125 20230415_142502

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.