3e plaatsingswedstrijd individueel en synchroon

In de strijd om plaatsing voor de NK moest er nog één wedstrijd gesprongen worden. Deze vond vorige week zaterdag plaats in Alkmaar

Omdat Diem door zijn individuele resultaten van de vorige twee wedstrijden al zeker was van plaatsing, had hij voor deze wedstrijd een nieuwe keuze oefening gekregen. Deze oefening liet hij in de wedstrijd twee keer keurig netjes zien. Tezamen met een voortreffelijke verplichte oefening leverde dit hem een persoonlijk puntenrecord en de gouden medaille op.

Na Diem was het de beurt aan Femke, die nog niet zeker was van plaatsing voor de NK. Ook zij zette drie goede oefeningen neer. Door een extra aan de verplichte oefening toegevoegde salto, was het nog even spannend of deze wel aan e samenstellingseisen voldeed, en ze niet zoals in de eerste wedstrijd tegen een penalty voor het niet voldoen hieraan zou aanlopen. Gelukkig bleek dit niet het geval en werden ook Femke haar inspanningen met een persoonlijk puntenrecord beloond. Wat helaas net niet voldoende was om een plaats op de NK te bemachtigen.

Bij het synchroonspringen wat hierna volgde lagen voor Diem en zijn Alkmaarse partner Wout ook nog kansen om een plaats op de NK in de wacht te slepen. Dat er nog gestreden moest worden was duidelijk zichtbaar. Het duo deed zijn uiterste best om zo gelijk mogelijk te springen en de fout van vorige keer te vermijden. Dit alles is gelukt. Diem maakte het nog even spannend, door tijdens het voorspringen van de derde oefening te crashen. Gelukkig was dit zonder erg kon konden ze door. Diem en wout zagen alle drie de oefeningen beloond worden met synchrooncijfers van boven de 9. Hetgeen ze met een ruime voorsprong van bijna 5 punten de eerste plaats opleverde. Waarmee naast een gouden medaille ook een plaats op de NK verdiend werd.

24 juni rest nog de NK en dan is het wedstrijdseizoen alweer voorbij.20230513_132317 20230513_161457

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.