Diploma springen en onderlinge wedstrijd

13 februari was het weer tijd voor diplomaspringen, waarbij alle springers van de vereniging de kans krijgen om aan hun ouders en andere belangstellenden te laten zien wat ze geleerd hebben en hier een diploma voor kunnen verdienen. Deze editie van diplomaspringen diende bovendien ook als onderlinge wedstrijd, wat betekent dat het jurypanel de sprongen beoordeelt en elke springer hier cijfers voor geeft. Dit maakte alles nog extra spannend, zeker in combinatie met de mooie bekers die al voor de wedstrijd klaarstonden.

De jury beoordeelde de oefeningen op uitvoering, moeilijkheid en hd. Voor de uitvoering wordt er gekeken hoe netjes er gesprongen wordt. Zijn de armen en benen recht en de teentjes netjes gestrekt. De moeilijkheid van een oefening wordt bepaald door de hoeveelheid draaien om de lengte en breedte-as die de springer maakt. HD komt van de Engelse term horizontal displacement, in het Nederlands ook wel verplaatsing genoemd. Maar eigenlijk komt het erop neer er gekeken wordt hoe goed de springer in het midden van de trampoline blijft.

20240213_184748

Nadat de springers tijd hadden gehad om in te springen en zich zo optimaal voor te bereiden, begon de wedstrijd. Hoewel de spanning ervoor zorgde dat sommige springers hun oefening even kwijt waren en een herkansing nodig hadden, heeft iedereen uiteindelijk een goede oefening gesprongen en zijn alle beoogde diploma’s gehaald.

Nadat alle springers twee keer aan de beurt waren geweest, werd snel een podium opgebouwd zodat de diploma- en prijsuitreiking kon beginnen. De uitslag was erg spannend en sommige scores lagen erg dicht bij elkaar, maar per categorie kan er maar één de winnaar zijn. Dat waren Jurre in de categorie jong talent (beginners <12), Tate in de categorie pupillen (<12), Diem in de categorie jeugd (12-14) en Lisa in de categorie senior (>18). Tot slot was er nog een beker voor degene met de hoogste score voor netheid, waarbij de moeilijkheid van de oefening niet wordt meegerekend. Deze werd dit jaar gewonnen door Lisa.  Klik hier voor de volledige uitslag. Gefeliciteerd allemaal!

Wij bedanken de springers, de jury en iedereen die heeft geholpen om deze editie van diplomaspringen en onderlinge wedstrijden tot een succes te maken. Hopelijk zien we jullie weer over een half jaar voor de volgende keer diplomaspringen.
20240213_185409

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.