Eerste plaatsingswedstrijd individueel en synchroon

De individuele en synchroon competitie is weer begonnen. Via deze competitie kunnen de springers zich plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Dit jaar doet Veerkracht mee met 6 springers en 1 synchroon paar. 10 februari mochten zij voor het eerst hun krachten meten. Helaas had Femke zich voor deze afgemeld. Dus gingen we met 5 springers naar Alkmaar voor deze spannende eerste krachtmeting.

Als eerste was Sara aan de beurt. Zij sprong een goede verplichte oefening. Bij de keuze oefening ging het echter mis en maakte ze een sprong te veel. Waardoor ze veel punten verloor en ze uiteindelijk op een 11e plaats eindigde.

Vervolgens mocht ze het synchroon met Lisa nog een keer proberen. Hoewel de verplichte oefening goed gelik ging, wedt deze maar over 9 sprongen beoordeelt omdat de jury vond dat de laatste barani niet in dezelfde houding werd uitgevoerd. De keuze oefening ging vervolgens wel weer goed. Dit kon echter helaas niet voorkomen dat de dames zich op de 5e en laatste plaats terug vonden.

Vervolgens was het de beurt aan onze debuterende benjamin, de 9 jarige Tate. Overmand door de indrukken vergat hij in de eerste ronde zijn oefening. Een teleurstelling die hij een een stoere vent wist te dragen. De twee daarop volgende oefeningen gingen wel goed en uiteindelijk mocht hij op de hoogste trede van het erepodium plaatsnemen.

Etienne die vanwege een lichte blessure een aangepast programma moest springen liet daarna 3 goede oefeningen zien en ging er dan ook met de eerste plaats in zijn categorie vandoor.

Diem ging vandaag voor een nieuwe keuze oefening. Wat hem tot twee maal toe goed afging. Ook zijn verplichte oefening liet weinig te wensen over. Hoewel Diem zelf niet helemaal tevreden was met zijn prestaties, is hij op een mooie eerste plaats geëindigd en mag hij tevreden zijn over deze wedstrijd.

Lisa was als laatste aan de beurt voor haar individuele optreden. Zij sprong drie stabiele oefeningen. Wat haar tot haar eigen verbazing tot een 3e plaats bracht.

Met 3x goud en 1x brons kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd. 20240210_160735

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.