Spannende laatste plaatsingswedstrijd voor Dutch Gymnastics The Finals

Een week na de vorige wedstrijd in Amsterdam moesten de wedstrijdspringers weer aan de bak in de strijd op een plaats bij Dutch gymnastics the finals (lees NK). Alleen Diem was met een eerste plaats in beide voorgaande plaatsingswedstrijden al zeker van kwalificatie. Toch zette hij zijn beste beentje voor om revanche te nemen op zijn mislukte oefening van vorige week. Dit lukte heel goed en met een voorsprong van maar liefst 3 punten op zijn concurrenten ging hij de finale in. Hier sprong hij wederom een goede oefening, wat hem een persoonlijk puntenrecord en de gouden medaille opleverde.

De andere springers moesten nog hard hun best doen om een plaatsje te veroveren. Als eerste mocht Femke hiervoor een poging wagen. Hoewel de verplichte oefening erg netjes en goed in het midden was, waren de scores wat laag, dit kwam doordat de door haar gesprongen oefening slechts 9 ipv 10 elementen telde. Twee goede keuze oefeningen zorgden ervoor dat de schade beperkt bleef en er een zilveren medaille mee naar huis ging.

Etienne ging vandaag weer voor zijn moeilijke keuze oefening. Met een moeilijkheid van 6.1, sprong hij zelfs de hoogste moeilijkheid van de dag. Dit ging hem tot twee keer toe goed af. Een hogere moeilijkheid betekent echter ook meer risico op het maken van kleine foutjes in de uitvoering. Hetgeen door de strenge jury direct wordt afgestraft, met lagere cijfers. Zo is er altijd een wankel evenwicht tussen zo moeilijk en zo netjes mogelijk springen, om de hoogste scores te behalen. Uiteindelijk viel hem vandaag de zilveren medaille te deel.

Ook de jonge Tate zette vandaag weer een goede wedstrijd neer. Dankzij 3 goede oefeningen ging hij er ook ditmaal met de gouden medaille vandoor.

Als laatste kwam Lisa in actie. Zij liet zich van haar beste kant zien, sprong 3 goede oefeningen, waarbij ze zelfs 2x een 9.9 voor HD wist te scoren. Waardoor er aan het einde van de dag ook voor Lisa een medaille was. Ditmaal een bronzen!

Deze serie van 3 wedstrijden ging niet alleen om dagzeges en –medailles. Na drie wedstrijden, waarvan de beste twee tellen, wordt er ook een totaal klassement opgemaakt om te bepalen wie er naar de finales (lees NK) in Ahoy mogen. Hoewel we het zelf wel een beetje konden uitrekenen, was het toch nog even in spanning afwachten tot het officiële eindklassement werd gepubliceerd om helemaal zeker te zijn. Vol trots kunnen we zeggen dat naast Diem ook Femke zich geplaatst heeft voor Ahoy eind juni.
20240420_165257

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.