Veerkrachtig succes in het buitenland

Wat je van ver haalt is lekker zeggen ze, en dat geldt ook voor trampoline ervaringen. Daarom togen Etienne, Diem en Caressa begeleid door Marthijs en Farieda het afgelopen Pinksterweekeinde naar het Noord Duitse plaatsje Satrup, waar in een gezellige ontspannen sfeer een wedstrijd om de Ostseepokal plaats vond.

Dit is een zogenaamd open toernooi. Dat wil zeggen een losse wedstrijd (alleen dagzeges) waar een ieder die de verplichte oefenstof van zijn categorie beheerst aan kan deelnemen. Farieda en Marthijs hebben beiden in hun tijd als actieve springers vele malen aan de Ostseepokal deelgenomen en bewaren daar heel goede herinneringen aan.

Omdat het zo’n 600 km rijden is naar Satrup vertrokken we al op vrijdag. Tot Hamburg verliep de reis voorspoedig. Daarna belandden we door wegwerkzaamheden en vakantieverkeer in verschrikkelijke files. Maar de sfeer in de auto bleef goed en met enkele luren vertraging kwamen we uiteindelijk in Satrup aan. Waar veel er nog hetzelfde uit zag als vele jaren geleden toen Marthijs en Farieda er als deelnemers rondliepen.

Farieda regelde vlot de zakelijke dingen als wedstrijdkaarten en onderkomen. Zodat er nog even van de vrije training gebruik gemaakt kon worden om de wedstrijdtrampolines vast aan te voelen. Na het beëindigen van de training was het tijd om luchtbedden op te blazen, bedden op te maken, douchen, nog even gezellig te ontspannen en te gaan slapen want de volgende dag is wedstrijddag.

Na een goed verzorgd ontbijtbuffet kon er worden ingesprongen. Daarna nam Farieda plaats in het jurypanel en begon de wedstrijd. Diem was als eerste aan de beurt. Ondanks dat hij het best spannend vond en ook wel een beetje zenuwachtig was, zette hij twee goede oefeningen neer. Waardoor hij met bijna twee punten voorsprong zich als eerste plaatste voor de finale plaatste.

Daarna was het de beurt aan Caressa, die in een groot en sterk deelnemersveld moest strijden om een plaatsje bij de beste 8, om de finale te bereiken. Caressa sprong twee heel nette oefeningen, met uitvoeringscijfers van boven de 7 en 9.7 voor HD. Helaas kwam ze op hoogte en moeilijkheid te kort voor de finale en bleef Caressa in het midden van het klassement steken op een heel mooie 15e plaats.

Tot slot was het de beurt aan Etienne. Zijn eerste oefening landde hij met de opsprong op de valmat. Gelukkig ging zijn tweede oefening wel goed. De concurrentie lieten als ware kamikaze piloten ook enkele steken vallen waardoor Etienne als 4e naar de finale mocht.

Vervolgens werden alle scores gereset en begonnen alle finalisten met een schone lei. Als eerste mocht Diem weer. Hij bleef zijn zenuwen goed de baas en sprong net zo’n goede keuze oefening als in de voorwedstrijd. Waarna het wachten tot alle concurrenten geweest waren begon. Uiteindelijk bleek niemand in staat om zijn score te verbeteren. De gouden Ostseepokal ging dus met Diem mee naar huis. Vervolgens mocht Etienne nog eenmaal in Actie komen voor zijn finale oefening. Hij sprong zijn beste oefening ooit, met zelfs een HD van 9.9. Dit leverde hem uiteindelijk de zilveren medaille op.

’s Avonds was er nog een heerlijk barbecue buffet en gezellig samen zijn. Na een verkwikkende nachtrust en stevig ontbijt pakken we onze spullen in en maken ons op voor de terugreis. We kijken terug op een gezellig en succesvol weekeinde dat zeker voor herhaling vatbaar is. Satrup bis Nähstes Jahr.

Meer foto’s en een aftermovie
IMG-20240519-WA000220240518_180010

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.