Craft trampoline toernooi

Zondag 2 juni organiseerde ProPatria te Zoetermeer voor de eerste keer het Craft trampoline toernooi. Een open toernooi speciaal voor jonge springers (geboren in of na 2012). Bij deze wedstrijd wordt er niet gewerkt met een finale ronde maar mogen alle springers 3 oefeningen springen die alle 3 tellen. Helaas moest Bibi in de aanloop naar deze wedstrijd wegens een blessure afhaken. Dus gingen alleen Tate en Diem namens Veerkracht naar deze wedstrijd.

Tate was als eerste aan de beurt. Hij sprong een goede verplichte oefening. Bij de keuze oefeningen werd het spannend. Tate zou namelijk een nieuwe oefening gaan proberen met maar liefst 2 salto’s erin. De eerste keer ging dit nog niet helemaal goed. De laatste salto was iets overdraaid waardoor Tate zijn handen op de trampoline moest zetten. De strenge doch rechtvaardige jury bracht hiervoor heel veel punten in mindering. De tweede keer lukte alles wel goed. Een ervaring rijker vond Tate zichzelf aan het einde van de dag terug op een mooie 6e plaats.

Daarna kwam Diem in actie. Voor hem was deze wedstrijd een mooie testcase in de aanloop naar de NK die later deze maand zullen plaatsvinden. De verplichte oefening ging goed. De eerste keuze ronde ging ook goed. Bij de tweede keuze oefening verloor Diem bij de laatste sprong een beetje zijn evenwicht waardoor hij (bijna) de rand van de trampoline raakte. De voorsprong op zijn concurrenten was echter zo groot dat het niet uitmaakte of dit foutje wel of niet bestraft werd. Diem vond ook dit keer zichzelf aan het einde van de dag terug op plek 1.

Het was een mooie geslaagde wedstrijd. Hopelijk krijgt dit een vervolg en kunnen we dan met een grotere delegatie van de partij zijn.
IMG-20240602-WA0025

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.